Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 7.12.2007

Itsenäisyyspäivää juhlittiin Linnassa

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi järjestivät perinteisen itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton Presidentinlinnassa torstaina 6. joulukuuta 2007. Vastaanotolle oli aiempien vuosien tapaan kutsuttu hallituksen jäsenet, kansanedustajat, Euroopan parlamentin suomalaisjäsenet, valtion korkeimpia virkamiehiä sekä Suomeen akkreditoitu diplomaattikunta. Kutsuvieraiden joukossa oli myös eri tavoin ansioituneita suomalaisia sekä tasavallan presidentin ja tohtori Arajärven vuoden aikana tapaamia henkilöitä. Kutsuvieraita oli kaikkiaan noin 1 900.


Presidentti Halonen ja tohtori Arajärvi valssin pyörteissä Valtiosalissa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tänä vuonna vietetään Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlaa, mikä näkyi myös kutsuvieraslistassa. Vastaanotolle oli kutsuttu useita vuosikymmenten varrella Suomen hyvinvoinnin ja suomalaisuuden rakentamiseen osallistuneita henkilöitä. Kutsuvieraiden joukossa oli myös uusien ja vanhojen vähemmistöjen edustajia. Ulkomailla asuvat suomalaiset oli huomioitu kutsumalla ulkosuomalaisten tiedotusvälineiden edustajia seuraamaan vastaanottoa. Taiteen ja kulttuurin edustajissa näkyi lisäksi Sibeliuksen juhlavuosi.

Juhlavastaanoton tarjoilu toteutettiin perinteisesti noutopöydistä. Tarjottavat edustivat suomalaista ruokakulttuuria eri maakunnista, ja tuotteiden valinnassa ja valmistuksessa tehtiin tänä vuonna yhteistyötä Suomen Keittiömestarit ry:n kanssa. Kahvipöydissä oli tarjolla mm. voileipäkakkuja, piiraita ja muita pikkusuolasia sekä makeita kakkuja, leivoksia ja pikkuleipiä. Juomina oli luomukahvi ja -tee sekä Linnan booli, viini, olut ja virvokejuomat. Linnaa koristi noin 150 sinivalkoista kukka-asetelmaa; osa kukista on kasvatettu tasavallan presidentin kesäasunnon Kultarannan puutarhatilalla.


Kaartin Soittokunnan Combo-yhtye laulusolistinaan Antti Koivula esiintyi Valtiosalissa

Kättelyn aikana taustamusiikista ja myöhemmin illalla tanssimusiikista Valtiosalissa vastasi Kaartin Soittokunta, jota johtivat puolustusvoimien ylikapellimestari, musiikkieverstiluutnantti Harri Saksa, Kaartin Soittokunnan päällikkö, musiikkimajuri Elias Seppälä sekä musiikkiyliluutnantti Sami Hannula. Myös Kaartin Soittokunnan Combo-yhtye laulusolistinaan Antti Koivula esiintyi Valtiosalissa.

Linnan kolmannen kerroksen Keltaisessa salongissa esitettiin viime vuosien tapaan jazzmusiikkia. Tänä vuonna musiikista vastasi Pori Jazz All Stars, johon kuuluvat Olli Ahvenlahti (piano), Ted Curson (trumpetti, laulu), Jyrki Kangas (basso) ja Reiska Laine (rummut). Kokoonpanoa täydensi jazzlaulaja Kirsti Alho.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on nähtävissä YLEn Areenassa.

Kuvia itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolta

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tarjoilu

Valtionpäämiehiltä onnitteluja itsenäisyyspäivän johdosta

Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanottojen historiaa

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 22.12.2007

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi