Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 17.10.2005

Presidentti Halonen UNCTADin toimintaa pohtivaan ryhmään

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on kutsuttu YK:n kauppa- ja kehitysjärjestön UNCTADin "viisaiden ryhmään", jonka tehtävänä on etsiä keinoja järjestön toiminnan ja vaikuttavuuden tehostamiseksi. UNCTADin pääsihteerin Supachai Panitchpakdin perustama ryhmä laatii suosituksistaan raportin, joka julkaistaan loppukeväällä 2006.

Seitsemänhenkistä ryhmää johtaa Brasilian entinen presidentti Fernando Henrique Cardoso. Muut jäsenet ovat Columbia Universityn kansantaloustieteen professori Jagdish Bhagwati, Norjan entinen pääministeri ja Maailman terveysjärjestön WHO:n entinen pääjohtaja Gro Harlem Brundtland, Mosambikin entinen presidentti Joaquim Chissano, Harvardin yliopiston rehtori ja Yhdysvaltain entinen valtiovarainministeri Lawrence Summers sekä Kiinan entinen kauppaneuvottelija Long Yongtu.

UNCTAD on vuonna 1964 perustettu YK:n alainen pysyvä toimielin, jonka tehtävänä on tutkia ja analysoida sekä käydä keskustelua kansainvälisen kaupan ja kehityksen välisestä suhteesta ja edistää kehitysmaiden integroitumista maailmantalouteen.

Tiedote UNCTADin internetsivuilla

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 17.10.2005

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi