Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 28.2.2012

Presidentti Tarja Halosen toiminta 1.3.2012 alkaen

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 28.2.2012

Tasavallan presidentti Tarja Halosen virkakausi päättyy 1. maaliskuuta 2012. Presidentti Halonen työskentelee tämän jälkeen kansainvälisissä luottamustehtävissä aikaisempien sitoumustensa mukaisesti, muun muassa seuraavasti:

Presidentti Halonen on lupautunut edistämään kestävän kehityksen raporttia ja osallistumaan sen tiimoilta myös Rio+20-kokoukseen kesäkuussa. YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon asetti kestävän kehityksen korkean tason paneelin tukemaan pääsihteeriä valmistautumisessa Rio+20-kokoukseen. Presidentti Halosen ja Etelä-Afrikan presidentin Jacob Zuman johdolla työskennellyt paneeli sai raporttinsa valmiiksi tammikuussa 2012. Raportti ”Resilient People, Resilient Planet: A Future Worth Choosing” löytyy verkkosivulta www.un.org/gsp.

Presidentti Halonen jatkaa myös YK:n kauppa- ja kehitysjärjestön UNCTADin neuvonantajapaneelin rinnakkaispuheenjohtajana ja osallistuu huhtikuussa Dohassa pidettävään UNCTADin konferenssiin.

Presidentti Halonen toimii edelleen kansainvälisen naisjohtajaverkoston CWWL:n (Council of Women World Leaders) puheenjohtajana tehtävässä, johon hänet valittiin 2009.

YK:n väestörahaston pääjohtaja Babatunde Osotimehin on pyytänyt presidentti Halosta väestö- ja kehitysasioihin keskittyvän korkean tason työryhmän puheenjohtajaksi. Presidentti Halonen päättää mahdollisesta osallistumisestaan tähän työhön lähitulevaisuudessa.

Kansainvälisten luottamustehtävien lisäksi presidentti Halosella tulee jatkossakin olemaan edustustehtäviä ja hän tulee osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun kotimaassa.

Tehtävien hoitoa varten presidentti Haloselle on perustettu toimisto Helsingin Hakaniemeen. Toimiston postiosoite on Paasivuorenkatu 5 C, 00530 Helsinki ja sähköpostiosoite on info@presidenthalonen.fi.

Toimiston verkkosivusto avataan maaliskuussa osoitteessa www.presidenthalonen.fi. Tältä verkkosivulta on myös pääsy tasavallan presidentin 2000-2012 verkkosivuille. Arkistoiduilta sivuilta löytyvät mm. tasavallan presidentti Halosen virkakaudellaan pitämät puheet, tiedot matkoista ja vierailuista sekä kuvia presidenttikaudelta.

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 28.2.2012

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi