Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 11.11.2004

Tasavallan presidentti Tarja Halosen lausunto palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kuoleman johdosta

Tasavallan presidentin kanslia Tiedote 11.11.2004

Olemme tänään vastaanottaneet suurella surulla tiedon presidentti Jasser Arafatin kuolemasta. Haluan esittää osanottoni hänen perheelleen ja kaikille palestiinalaisille.

Arafatin myötä päättyi keskeinen aikakausi palestiinalaisten historiassa. Hän oli 1960-luvulta lähtien kansansa itsenäisyyspyrkimysten symboli ja vapautusliikkeen johtaja. Vuonna 1996 Arafat valittiin palestiinalaishallinnon presidentiksi demokraattisissa vaaleissa. Muutosprosessi vapaustaistelijasta valtiomieheksi ei ole helppo.

Arafat tunnettiin miehenä, joka omistautui työlleen ja jonka tarmo oli ehtymätön. Viime vuosikymmenen rauhanponnistelut toivat Arafatin ja palestiinalaiset lähelle tavoitetta itsenäisestä Palestiinasta. Tunnustuksena tästä työstä Arafat sai Nobelin rauhanpalkinnon yhdessä pääministeri Rabinin ja ulkoministeri Peresin kanssa vuonna 1994.

Viime vuodet, kuten olemme nähneet, ovat kuitenkin siirtäneet koko alueen uudelleen epävakauden ja väkivallan aikaan ja palestiinalaiset kauemmaksi unelmansa toteutumisesta. Kaikkien meidän - niin palestiinalaisten, israelilaisten kuin koko kansainvälisen yhteisönkin - on nyt tehtävä työtä sen eteen, että voisimme palata pian neuvotteluprosessiin ja saavuttaa kestävän rauhan alueella.

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 11.11.2004

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi