Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 9.2.2012

Presidentti Halonen jakoi vuoden 2011 kansainvälistymispalkinnot

Copyright © Tasavallan presidentin kansliaPresidentti Halonen ja palkinnon saajat yhteiskuvassa: Normet, Suomen peliklusteri ja Beneq. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Tarja Halonen myönsi vuoden 2011 kansainvälistymispalkinnot 9. helmikuuta 2012 Presidentinlinnassa. Palkinnon saivat nanoteknologiaa hyödyntäviä pinnoituslaitteita valmistava Beneq, maanalaisiin louhintaprosesseihin erikoistunut Normet ja Suomen peliklusteri.

Presidentti Halosen mukaan palkitut yritykset osoittavat, että omien mahdollisuuksien tiedostaminen ja sinnikkyys tuottavat tulosta kovassa kansainvälisessä kilpailussa. ”Suomalaiset yritykset ovat olleet tähän saakka globalisaation selkeitä hyötyjiä, sillä kansainvälisen kaupan esteiden purkamisen myötä olemme voineet lisätä taloudellisia suhteita eri puolille maailmaa. Menestyksen jatkuminen ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys. Meneillään oleva epävarmuus maailmantaloudessa ja erityisesti Euroopan tilanne ovat lisänneet huolta tulevasta” hän sanoi puheessaan.

”On ilahduttavaa, että monet yritykset ovat viime vuosina ottaneet entistä aktiivisemman roolin ympäristö- ja yhteiskuntavastuun kantamisessa”, presidentti Halonen sanoi. ”Kestävän kehityksen piirissä on vielä paljon tilaa suomalaiselle luovuudelle. Hyvään vauhtiin päässyt clean tech -klusteri on osoitus siitä, että Suomella on paljon tarjottavaa näiden globaalien haasteiden kohtaamiseksi.”

 

Tulosta
Bookmark and Share

Päivitetty 9.2.2012

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi