Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 21.2.2012

Presidentti Halonen hyvästeli Ruotsin kuningasperheen

Kuva: Henrik Garlöv/Kungahuset.seRuotsin prinssi Daniel, tohtori Pentti Arajärvi,kuningas Kaarle XVI Kustaa, presidentti Tarja Halonen, kuningatar Silvia ja kruununprinsessa Victoria. Kuva: Henrik Garlöv/Kungahuset.se

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi olivat työvierailulla Ruotsissa tiistaina 21. helmikuuta 2012. Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia tarjosivat presidentti Haloselle ja tohtori Arajärvelle lounaan Tukholman Kuninkaanlinnassa. Yksityiseen lounastilaisuuteen osallistuivat myös kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel sekä prinsessa Christina puolisoineen.

Tilaisuuden tunnelma oli erittäin lämmin, mutta samalla haikea, presidentti Halonen kertoi lounaan jälkeen pidetyssä lehdistötapaamisessa. Hän kertoi tutustuneensa kuningasperheen jäseniin vuosien varrella erittäin hyvin ja kuvaili suhteita lämpimiksi. ”Toivottavasti voimme jatkossakin pitää yhteyttä esimerkiksi ympäristöön ja Itämeren suojeluun liittyvissä asioissa”, presidentti Halonen sanoi.

Presidentti Halonen vei lahjaksi kruununprinsessalle ja prinssi Danielille muumiaiheisia mukeja ja pian syntyvälle lapselle muumiastiaston ja -aterimet. Kuningaspari sai suomalaista taidekeramiikkaa ja prinsessa Christina puolisoineen taidelasia.

Presidentti Halonen on tehnyt virkakautensa päättyessä jäähyväisvierailut myös Moskovaan ja Tallinnaan.


 

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 22.2.2012

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi