Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 7.12.2004

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto 6.12.2004

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi järjestivät perinteisen itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton Presidentinlinnassa maanantaina 6. joulukuuta 2004. Vastaanotolle oli aiempien vuosien tapaan kutsuttu hallituksen jäsenet, kansanedustajat, Euroopan parlamentin suomalaisjäsenet, valtion korkeimpia virkamiehiä sekä Suomeen akkreditoitu diplomaattikunta. Kutsuvieraiden joukossa oli myös eri tavoin ansioituneita suomalaisia sekä tasavallan presidentin ja tohtori Arajärven vuoden aikana tapaamia henkilöitä.


Kuva: Lehtikuva

Tänä vuonna kutsuvieraissa oli huomioitu erityisesti jatkosodan päättymisen 60-vuotisjuhlavuosi. Kulttuurin ja taiteen alalta oli painotettu taidekasvatusta, ja myös useita naisvaikuttajia oli tänä vuonna kutsuttu vastaanotolle. Kutsuvieraita oli kaikkiaan vajaat 2000.

Juhlavastaanoton tarjoilu toteutettiin perinteisesti noutopöydistä. Kahvipöydissä oli tarjolla mm. voileipäkakkuja, piiraita ja muita pikkusuolasia sekä makeita kakkuja ja pikkuleipiä. Juomina olivat reilun kaupan kahvi ja luomutee sekä Linnan booli, viini, olut ja virvokejuomat. Tarjoilussa suosittiin kotimaista lähiruokaa sekä luomutuotantoa. Koristeena olevista kukista osa oli kasvatettu tasavallan presidentin kesäasunnolla Kultarannassa.

Kättelyn aikana taustamusiikista ja myöhemmin illalla tanssimusiikista Valtiosalissa vastasivat Kaartin Soittokunta, jota johtivat puolustusvoimien ylikapellimestari, musiikkieverstiluutnantti Harri Saksa ja Kaartin Soittokunnan päällikkö, musiikkimajuri Elias Seppälä sekä musiikkimajuri Raine Ampuja. Kaartin Soittokunnan Combo -yhtye laulusolistinaan luutnantti Heikki Mäntynen esiintyi Valtiosalissa noin klo 21.45 alkaen.

Linnan kolmannen kerroksen Keltaisessa salongissa esitettiin viime vuosien tapaan kevyempää musiikkia n. klo 21.30 alkaen. Tänä vuonna jazzmusiikkia soitti Verneri ja Ilmari Pohjolan kokoonpano.

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 13.5.2005

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi