Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 20.11.2009

Tasavallan presidentti vieraili Länsi-Uudellamaalla

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi tekivät maakuntamatkan Raaseporiin ja Hankoon torstaina 19. marraskuuta 2009. Ohjelmassa oli vierailu Länsi-Uudenmaan sairaalassa Raaseporissa sekä Hangon satamassa ja Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla, jossa erityisenä painopisteenä oli Itämeri-tutkimus. Vierailu alkoi junamatkalla Helsingistä Karjaalle, jonka aikana presidentti Haloselle kerrottiin Raaseporin kaupungin ajankohtaisista asioista. Esillä olivat muun muassa vuoden vaihteessa tapahtunut kuntien yhdistyminen sekä etenkin ruotsinkielisten palveluiden toteuttaminen ja turvaaminen.


Sairaanhoitopiirin johtaja Marianne Gripenberg-Gahmberg (oik.) toivotti presidentti Halosen ja tohtori Arajärven tervetulleiksi Länsi-Uudenmaan sairaalaan Raaseporin Tammisaaressa. Kuva: Lehtikuva

Länsi-Uudenmaan sairaalassa presidentti Haloselle esiteltiin sairaalan synnytysosastoa, päiväkirurgista osastoa sekä dialyysiosastoa. Keskusteluissa henkilökunnan kanssa nousi esille erityisesti sulkemisuhan alla olevan synnytysosaston tilanne. Synnytysosaston asiakkaista noin 60 prosenttia on ruotsinkielisiä.

”On tärkeää saada terveyspalveluja paikallisesti omalla äidinkielellään. Erityisesti synnytystilanne on sellainen, jossa potilas varmasti haluaa käyttää äidinkieltään”, totesi presidentti myöhemmin päivällä tiedotustilaisuudessa Hangossa.


Hangon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sture Söderholm (oik.) vastaanottaa presidentti Halosen ja tohtori Arajärven Hangon satamassa. Kuva: Lehtikuva

”Itämerta voidaan käyttää, mutta sitä pitää myös suojella”

Raaseporista presidentti siirtyi Hankoon, jossa hän tutustui Hangon sataman toimintaan sekä tiloihin. Heikolla taloudellisella tilanteella on ollut vaikutuksensa sekä satamatoimintaan että kaupungin työllisyystilanteeseen. Presidentti Halonen kuitenkin kannusti Hangon kaupungin ja sataman edustajia, joiden hän uskoi, lamasta huolimatta, olevan ”hiljaisen optimistisia”.

Hangosta maakuntamatka jatkui vielä Tvärminnen eläintieteelliselle asemalle, jossa esiteltiin Helsingin yliopiston alaista tutkimusasemaa ja erityisesti sen toteuttamaa Itämeri-tutkimusta. Tutkijat pitivät yritysmaailman herännyttä kiinnostusta Itämerta kohtaan positiivisena, mutta muistuttivat, että ajankohtaisten hankkeiden rahoituksen lisäksi pitäisi muistaa myös pitkäjänteisen tutkimustyön tärkeys.

Presidentti Halonen totesi olevansa tyytyväinen, että sekä Hangossa että Tammisaaressa ollaan mukana Itämeri puhtaaksi -hengessä. ”Itämerta voidaan monipuolisesti käyttää, mutta sitä tulee myöskin suojella”, presidentti muistutti.

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 20.11.2009

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi