Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 17.11.2010

Presidenttifoorumin aiheena arktiset alueet

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 17.11.2010

Presidentinlinnassa tiistaina 23. marraskuuta järjestettävässä XVI Presidenttifoorumissa keskustellaan arktisen alueen tilanteesta ja tulevaisuudesta teemalla ”Suuntana pohjoinen - arktinen alue”.

Tasavallan presidentin lisäksi tilaisuudessa käyttävät pyydetyn puheenvuoron elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen, ulkoasiainministeriön arktinen suurlähettiläs Hannu Halinen, Lapin yliopiston Arktisen keskuksen johtaja, professori Paula Kankaanpää sekä saamelaiskäräjien puheenjohtaja Klemetti Näkkäläjärvi. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Tarmo Ropponen.

Foorumiin on kutsuttu osallistujia yhteiskunnan eri alueilta, muun muassa kansanedustajia, tutkijoita ja pohjoissuomalaisia vaikuttajia sekä viranomaisten ja järjestöjen edustajia.

Presidenttifoorumeita on järjestetty vuodesta 2006 lähtien. Aiempien foorumeiden teemoina ovat olleet suomalaisen työn kilpailukyky, osaaminen ja innovaatiot, ulkopolitiikka, vanhustenhuolto, Itämeri, suvaitsevaisuus, kuntapalvelut, Suomen historian vaietut vuodet, muutosten Suomi, perus- ja ihmisoikeudet, työllisyys ja työttömyys, ilmastonmuutos, lähisuhdeväkivalta, globalisaatio ja YK:n vuosituhattavoitteet sekä rauhanturvaaminen ja kriisinhallinta.

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 17.11.2010

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi