Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 4.12.2002

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto 6.12.2002

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi järjestävät perinteisen itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton presidentinlinnassa perjantaina 6. joulukuuta 2002.

Vastaanotolle kutsuttujen määrä on noin 2000. Perinteiseen tapaan vastaanotolle on kutsuttu hallituksen jäsenet, kansanedustajat, Euroopan parlamentin suomalaisjäsenet, valtion korkeimpia virkamiehiä sekä Suomeen akkreditoitu diplomaattikunta. Kutsuvieraiden joukossa on myös eri tavoin ansioituneita suomalaisia sekä tasavallan presidentin ja valiokuntaneuvos Arajärven vuoden aikana tapaamia henkilöitä. Tänä vuonna erityisesti veteraanit ja kuntoutus, hyvin menestynyt kotimainen elokuva sekä Helsingin olympialaisten 50-vuotisjuhlavuosi näkyvät kutsuvieraslistoilla.

Tarjoilu ja koristelu

Tarjoilu toteutetaan perinteisesti noutopöydistä. Kahvipöydissä on tarjolla mm. voileipäkakkuja, kasvispiiraita, täytettyjä karjalanpiirakoita ja muita pikkusuolasia, makeita kakkuja, pikkuleipiä sekä hedelmiä. Juomina ovat reilun kaupan kahvi ja luomutee sekä Linnan booli, viini, olut ja virvokejuomat. Tarjoilussa pyritään suosimaan kotimaisuutta ja luomutuotantoa. Koristeena olevista kukista suuri osa on kasvatettu tasavallan presidentin kesäasunnolla Kultarannassa.

Musiikki

Kättelyn aikana taustamusiikista ja myöhemmin illalla tanssimusiikista Valtiosalissa vastaa Kaartin Soittokunta. Kapellimestareina toimivat puolustusvoimien ylikapellimestari, musiikkieverstiluutnantti Harri Saksa, Kaartin Soittokunnan päällikkö, musiikkimajuri Elias Seppälä ja musiikkikapteeni Raine Ampuja. Kaartin Soittokunnan Combo -yhtye esiintyy Valtiosalissa myöhemmin illalla.

Linnan kolmannen kerroksen Keltaisessa salongissa esitetään viime vuosien tapaan kevyempää musiikkia. Tänä vuonna musiikista vastaa viisihenkinen jazzyhtye U-Street All Stars.

Tulosta
Bookmark and Share

Päivitetty 9.12.2002

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi