Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 17.12.2009

Presidentti Halonen vastaanotti Millennium-soihdun

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 17.12.2009

Suomen työ tasa-arvon ja naisten roolin korostamiseksi ilmastoasioissa on saanut kiitosta Kööpenhaminan ilmastokokouksessa. Tasavallan presidentti Tarja Halonen otti tänään Kööpenhaminassa vastaan Millennium-soihdun, jonka hänelle luovutti Tanskan kehitysyhteistyöministeri Ulla Tørnæs.

Tanskan valtion aloitteesta syntynyt palkinto myönnetään henkilölle, joka on erityisen ansioitunut kolmannen vuosituhattavoitteen eli tasa-arvon ja naisten aseman parantamisessa. Aikaisemmin soihdun ovat saaneet mm. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon, Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton ja Liberian presidentti Ellen Johnson-Sirleaf.

Presidentti Halonen lupasi, että Suomi jatkaa tasa-arvokysymysten edistämistä ilmastopolitiikassa ja tukee kehitysmaiden naisten osallistumista kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa.

Soihtu luovutettiin ilmastokokouksen korkean tason oheistapahtumassa, jossa käsiteltiin naisten roolin vahvistamista ilmastonmuutosta koskevassa päätöksenteossa. Se toteutettiin Global Gender and Climate Alliance -verkoston, Suomen ja Tanskan yhteistyöllä. Tilaisuudessa puhui presidentti Halosen lisäksi mm. Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi.Aiemmin päivällä presidentti Halonen tapasi ryhmän kehitysmaiden naisdelegaatteja, jotka osallistuvat Kööpenhaminan ilmastokokoukseen Suomen rahoituksella. Päivän ohjelmassa oli myös tapaamiset Israelin presidentin Shimon Peresin ja palestiinalaishallinnon pääministerin Salam Fayyadin kanssa.
 

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 17.12.2009

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi