Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 15.11.2010

Presidentti Halonen Lissaboniin ja Astanaan

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 15.11.2010

Tasavallan presidentti Tarja Halonen, ulkoministeri Alexander Stubb ja puolustusministeri Jyri Häkämies osallistuvat Lissabonissa lauantaina 20. marraskuuta Naton huippukokouksen yhteydessä järjestettävään Afganistan-kokoukseen.

Afganistan-kokoukseen on kutsuttu Naton jäsenmaiden lisäksi ISAF-operaatioon osallistuvat maat. Kutsuttujen joukossa ovat muun muassa myös Afganistanin presidentti Hamid Karzai, YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon, Maailmanpankin pääjohtaja Robert Zoellick ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman van Rompuy.

Kokouksessa käsitellään Afganistanin tilannetta ja tulevaisuuden näkymiä sekä kansainvälisen yhteisön toimia. Esillä on presidentti Karzain tavoite turvallisuusvastuun siirrosta maan omille viranomaisille vuoden 2014 loppuun mennessä. Kansainvälinen yhteisö tukee tätä tavoitetta.

Lissabonissa järjestetään Naton huippukokouksen yhteydessä myös Nato–Venäjä -neuvoston huippukokous lauantaina 20. marraskuuta.

Etyjin huippukokous Astanassa

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja ulkoministeri Alexander Stubb osallistuvat Astanassa, Kazakstanissa 1.–2. joulukuuta pidettävään Etyjin huippukokoukseen.

Huippukokouksessa käsitellään Etyjin tavoitteita ja tulevaisuuden painopisteitä järjestön kolmella toiminta-alueella eli poliittis-sotilaallisissa ja ympäristö- ja talousasioissa sekä inhimillisen ulottuvuuden kysymyksissä. Esiin nousevia teemoja ovat asevalvonta, pitkittyneet konfliktit sekä median vapaus.

Edellinen Etyjin huippukokous järjestettiin Istanbulissa vuonna 1999.

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 15.11.2010

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi