Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 7.12.2005

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto Presidentinlinnassa 2005

Presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi järjestivät perinteisen itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton Presidentinlinnassa tiistaina 6. joulukuuta 2005. Tänä vuonna juhlavastaanotto järjestettiin Presidentinlinnassa 67:nnen kerran.


Presidentti Halonen ja tohtori Arajärvi tanssiparketilla Valtiosalissa. Kuva: Lehtikuva

Tänä vuonna huomioituja

Vastaanotolle oli aiempien vuosien tapaan kutsuttu hallituksen jäsenet, kansanedustajat, Euroopan parlamentin suomalaisjäsenet, valtion korkeimpia virkamiehiä sekä Suomeen akkreditoitu diplomaattikunta. Kutsuvieraiden joukossa oli myös eri tavoin ansioituneita suomalaisia sekä tasavallan presidentin ja tohtori Arajärven vuoden aikana tapaamia henkilöitä.

Tänä vuonna oli huomioitu lisäksi omaishoitajia, sotalapsia sekä kansainväliseen siviilikriisinhallintaan ja pelastusoperaatioihin osallistuneita henkilöitä. Kulttuurin ja taiteen alalla näkyivät mm. suomalaisen muotoilun teemavuosi sekä runsaslukuiset teatterin kotimaiset kantaesitykset. Kutsuvieraita oli kaikkiaan noin 1800.


Presidentti Mauno Koivisto, rouva Tellervo Koivisto, tohtori Pentti Arajärvi, tasavallan presidentti Tarja Halonen, presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari ryhmäkuvassa itsenäisyyspäivänä. Kuva: Lehtikuva

Tarjoilu ja koristelu

Juhlavastaanoton tarjoilu toteutettiin perinteisesti noutopöydistä. Kahvipöydissä oli tarjolla mm. voileipäkakkuja, piiraita ja muita pikkusuolasia sekä makeita kakkuja ja pikkuleipiä. Juomina olivat reilun kaupan kahvi ja luomutee sekä Linnan booli, viini, olut ja virvokejuomat. Tarjoilussa suosittiin kotimaista lähiruokaa eri maakunnista sekä luomutuotantoa.

Koristeena olevista kukista suurin osa oli kasvatettu tasavallan presidentin kesäasunnolla Kultarannassa, ja kukkien teemavärit tänä vuonna olivat valkoinen ja kulta.

Illan ohjelmistoa

Kättelyn aikana taustamusiikista ja myöhemmin illalla tanssimusiikista Valtiosalissa vastasi Kaartin Soittokunta, jota johtivat Kaartin Soittokunnan päällikkö, musiikkimajuri Elias Seppälä sekä musiikkimajuri Raine Ampuja. Myös Kaartin Soittokunnan Combo-yhtye laulusolistinaan luutnantti Heikki Mäntynen esiintyi Valtiosalissa. Tanssimusiikissa nousivat tänä vuonna esiin Toivo Kärjen ja Olavi Virran sävellykset, sillä molempien syntymästä on tullut kuluneeksi 90 vuotta.

Linnan kolmannen kerroksen Keltaisessa salongissa esitettiin viime vuosien tapaan kevyempää musiikkia. Tänä vuonna musiikista vastasi The Five Corners Quintet, joka koostuu nuorista palkituista jazzmuusikoista.

Kuvia itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolta

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton ohjelma

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tarjoilu

Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanottojen historiaa

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 7.3.2006

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi