Suoraan sisältöön

Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 5.12.2003

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto 6.12.2003

Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi järjestivät perinteisen itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton Presidentinlinnassa lauantaina 6. joulukuuta 2003.

Vastaanotolle on aiempien vuosien tapaan kutsuttu hallituksen jäsenet, kansanedustajat, Euroopan parlamentin suomalaisjäsenet, valtion korkeimpia virkamiehiä sekä Suomeen akkreditoitu diplomaattikunta. Kutsuvieraiden joukossa on myös eri tavoin ansioituneita suomalaisia sekä tasavallan presidentin ja tohtori Arajärven vuoden aikana tapaamia henkilöitä.

Tänä vuonna erityisesti vammaisten teemavuosi ja suomalainen osaaminen näkyvät kutsuvieraslistoilla. Taiteen osalta on huomioitu erityisesti ulkomailla menestyneitä suomalaisia "kulttuurilähettiläitä". Kutsuvieraita on kaikkiaan vajaat 2000.

Juhlavastaanoton tarjoilu toteutetaan perinteisesti noutopöydistä. Kahvipöydissä on tarjolla mm. voileipäkakkuja, kasvispiiraita, täytettyjä karjalanpiirakoita ja muita pikkusuolasia, makeita kakkuja, pikkuleipiä sekä hedelmiä. Juomina ovat reilun kaupan kahvi ja luomutee sekä Linnan booli, viini, olut ja virvokejuomat. Tarjoilussa suositaan kotimaista lähiruokaa sekä luomutuotantoa. Koristeena olevista kukista suuri osa on kasvatettu tasavallan presidentin kesäasunnolla Kultarannassa.

Kättelyn aikana taustamusiikista ja myöhemmin illalla tanssimusiikista Valtiosalissa vastaa Kaartin Soittokunta. Kapellimestareina toimivat puolustusvoimien ylikapellimestari, musiikkieverstiluutnantti Harri Saksa ja Kaartin Soittokunnan kapellimestari, musiikkimajuri Raine Ampuja sekä kapteeni Heino Koistinen. Kaartin Soittokunnan Combo -yhtye esiintyy Valtiosalissa noin klo 21.45 alkaen.

Linnan kolmannen kerroksen Keltaisessa salongissa esitetään viime vuosien tapaan kevyempää musiikkia n. klo 21.30 alkaen. Tänä vuonna musiikkiyhtyeen on koonnut Marzi Nyman, jonka viisihenkisessä kokoonpanossa esiintyvät Nymanin lisäksi Pekka Kuusisto, Anna-Mari Kähärä, Zarkus Poussa ja Jarmo Saari.

Kuvia itsenäisyyspäivän vastaanotolta 6.12.2003

Tulosta
Bookmark and Share
Tämä dokumentti

Päivitetty 21.6.2005

© 2012 Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi