Suomi 100: Presidentti Niinistö Keski-Suomeen

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 56/2017
11.10.2017

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee Keski-Suomessa keskiviikkona 18. lokakuuta 2017. Niinistö vierailee sekä Karstulassa että Äänekoskella.

Vierailu alkaa 150-vuotisjuhlavuottaan viettävässä Karstulassa, jossa presidentti Niinistö vihkii Karstulan tapahtumatorin käyttöön ja tapaa kansalaisia kello 13.00. Tapahtumatori on syntynyt Aalto-yliopiston opiskelijoiden suunnitelmien pohjalta ja siitä on tulossa kuntalaisten yhteinen olohuone ja monitoimialue.

Torilta presidentti Niinistö siirtyy Honkarakenteen Karstulan-tehtaalle. Hirsitaloja valmistava yritys viettää ensi vuonna 60-vuotisjuhlavuottaan.

Biotuotetehtaan avajaiset Äänekoskella

Karstulasta presidentti Niinistö jatkaa Äänekoskelle Metsä Groupin biotuotetehtaan avajaisiin. Tehdas on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi ja maailman ensimmäinen uuden sukupolven biotuotetehdas.

Presidentti vierailee kaikissa maakunnissa

Presidentti Sauli Niinistö vierailee tänä vuonna kaikissa maakunnissa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Seuraavaksi vuorossa ovat Uusimaa ja Pohjois-Pohjanmaa. Presidentti Niinistö vierailee myös Ahvenanmaalla. Tulevien maakuntamatkojen ohjelmista tiedotetaan erikseen.