Presidentti Niinistö vastaanotti HNMKY:n Aarre Lauhan mitalin

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Helsingin NMKY:n partio- ja koripallotoiminnassa mukana oleva opiskelija Maria Piiroinen ja yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, emeritus kenttäpiispa Hannu Niskanen luovuttivat tasavallan presidentille Aarre Lauhan mitalin ja kunniakirjan. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaanotti Aarre Lauhan mitalin Helsingin NMKY:n edustajilta Presidentinlinnassa 15. tammikuuta. Mitali luovutetaan merkittävästä työstä lasten ja nuorten hyväksi.

Tapaamisessa presidentti ja yhdistyksen edustajat keskustelivat nuorisotyöstä sekä lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemisesta. Presidentti Niinistö kertoi arvostavansa saamaansa huomionosoitusta erityisesti siitä syystä, että sen myöntäjä itse tekee erittäin arvokasta valtakunnallista työtä lasten ja nuorten hyväksi. Presidentti totesikin, että NMKY:n lapsi- ja nuorisotyö on malliesimerkki toiminnasta, johon kaikki lapset ja nuoret ovat tervetulleita.

Helsingin NMKY:n viikoittaiseen toimintaan osallistuu noin 5000 lasta ja nuorta, joista 200 kuuluu johonkin yhdistyksen kolmesta partiolippukunnasta. Maria Piiroinen kertoi presidentille Vuosaaren partiolaisten toiminnasta. Helsingin NMKY esitteli tapaamisessa myös kokemuksiaan työpajatoiminnasta. Myönteisiä kokemuksia on saatu mm. työkokeilusta ja oppisopimuskoulutuksesta.

NMKY:n pitkäaikaisen puheenjohtajan ja Helsingin hiippakunnan toisen piispan Aarre Lauhan nimeä kantavan mitalin saajien joukossa on mm. valmentajia, musiikinopettajia, luottamustehtävissä toimivia ja vapaaehtoistyöntekijöitä.  Mitali on luovutettu myös presidentti Kekkoselle ja presidentti Koivistolle. 

Helsingin NMKY vietti viime vuonna 125-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden teemana oli lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy.

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Mitalia luovuttamassa (oikealta) Helsingin NMKY:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Niskanen, opiskelija Maria Piiroinen, pääsihteeri Timo Laulaja, nuorisotyönjohtaja Manu Kangaspunta, varapuheenjohtaja Jussi Kuusniemi ja tiedottaja Raimo Teivonen. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia