Kesälampaat saapuivat Kultarantaan

Ruoho maistui ja jälleennäkemisen riemu oli suuri, kun villavat kesätyöntekijät saapuivat Kultarantaan keskiviikkona 28. toukokuuta.

Maisemanhoitotehtäviin tulleessa laumassa on 11 suomenlammasta, joista uuhet Ystävä, Kikka, Kepponen, Ellen ja Ester olivat Kultarannassa myös viime kesänä. Lisäksi mukana on niiden jälkikasvua, yhteensä kuusi tänä keväänä syntynyttä karitsaa. Lampaat ovat kotoisin Rintalan lammastilalta Pöytyältä, jonne ne palaavat kesän jälkeen.

Lampaat laiduntavat Kultarannassa hyötypuutarhan puolella omenapuita kasvavalla niityllä sekä kesantoalueella, jossa niillä on rauhalliset ja luonnonmukaiset olosuhteet.

Suomenlampaat ovat monipuolisia hyötyeläimiä. Viime kesänä Kultarannan lampaat osoittautuivat oiviksi maisemanhoitajiksi, jotka hoitivat hyvin myös hankalampien alueiden ruohikkoa. Ne syövät kasvustoa omenapuiden ympäriltä ja torjuvat myös lehtokotiloita pitämällä heinän matalana, ja lannoituskin hoituu samalla luonnonmukaisesti.

Kesälampaat tulivat Kultarantaan viime vuonna tasavallan presidentin puolison Jenni Haukion aloitteesta, ja hän oli myös paikalla vastaanottamasssa tämän kesän katrasta.

Kuvia

Anne ja Tapio Rintala keskustelevat rouva Jenni Haukion kanssa. Rintalan lammastilalta Pöytyältä saapui 11 suomenlammasta maisemanhoitotehtäviin Kultarantaan. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Lampaat valmiina kesälaitumelle. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Ruokaa! Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
Kultaranta on tuttu paikka uuhi Ystävälle, joka oli samoissa hommissa jo viime kesänä. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Mukana on yhteensä kuusi tänä keväänä syntynyttä karitsaa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Kesälampaat saapuivat Kultarantaan 28. toukokuuta 2014. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
Kesälampaat saapuivat Kultarantaan 28. toukokuuta 2014. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Kesälampaat saapuivat Kultarantaan 28. toukokuuta 2014. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Kesälampaat tulivat Kultarantaan viime vuonna rouva Jenni Haukion aloitteesta, ja hän oli myös paikalla vastaanottamassa tämän kesän katrasta. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia