Presidentti Niinistö Heinolassa: Tärkeää turvata rauhallinen ol?omme täällä Suomessa

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Niinistö keskusteli Heinolan torilla kaupunkilaisten kanssa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Heinolassa perjantaina 1. elokuuta 2014. Vierailun aluksi presidentti tapasi 175-juhlavuottaan viettävän kaupungin edustajia ja keskusteli alueen ajankohtaisista asioista.

Tavatessaan kansalaisia Heinolan torilla presidentti ilmaisi huolensa siitä, että Ukrainan kriisin takia ilmapiiri on muuttumassa hyvin kielteiseksi: ”Lännen ja idän välille on muodostumassa ainakin henkisiä muureja. Suomelle on tärkeää käydä vuoropuhelua Venäjän kanssa. Meidän pitää kertoa, mitä emme hyväksy ja mitä toivomme. On tärkeää turvata rauhallinen olomme täällä Suomessa.”

Presidentti muistutti, ettei Ukrainan kriisi ole suinkaan ainoa maailmaa turvattomaksi tekevä kriisi. Ihmishenkiä vaativia konflikteja on käynnissä myös esimerkiksi Syyriassa, Gazassa ja Libyassa. ”Ihmiselämän tärkein arvo on saada elää ja toteuttaa itseään rauhan tilassa”, presidentti Niinistö sanoi. Presidentti jatkoi keskustelua satojen paikalle saapuneiden suomalaisten kanssa torin vilinässä.

Suomen talouden tilasta presidentti sanoi, että yhtä yksittäistä ratkaisua ei talouden korjaamiseksi kannata odottaa, vaan Suomen tulevaisuus on kiinni meistä kaikista.

”Jokaisen pitää tehdä se, mitä häneltä voidaan kohtuudella odottaa. Väitän, että vastuunkanto on onnellisuuden lähde”, presidentti Niinistö sanoi. ”Vain se voidaan vaatia, mihin ihminen kohtuudella kykenee. Me olemme kaikki erilaisia”.

Torilta presidentin vierailu jatkui Heinolan kaupunginmuseoon, jossa museon ainutlaatuista barokkinäyttelyä hänelle esitteli museonjohtaja Kari-Paavo Kokki. Näyttely on kaupunginmuseon 50-vuotisjuhlanäyttely.

Vierailu päättyi käyntiin Vierumäellä sijaitsevalla Versowoodin tehtaalla, jossa presidentille esiteltiin Suomen suurimman mekaanista puunjalostusta harjoittavan perheyrityksen toimintaa.

Kuvia

 Lännen ja idän välille on muodostumassa ainakin henkisiä muureja, presidentti sanoi Heinolan torilla. ’Suomelle on tärkeää käydä vuoropuhelua Venäjän kanssa. Meidän pitää kertoa, mitä emme hyväksy ja mitä toivomme. On tärkeää turvata rauhallinen olomme täällä Suomessa’, presidentti sanoi. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia  Aitiopaikalta näkee ja kuulee paremmin. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia  ’Ihmiselämän tärkein arvo on saada elää ja toteuttaa itseään rauhan tilassa’, presidentti Niinistö sanoi. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
 Presidentti jatkoi keskustelua satojen paikalle saapuneiden kaupunkilaisten kanssa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia  Myös nuorempaa polvea oli mukana. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia  Pikainen osallistuminen toriparlamentin kokoukseen. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
 Torin laidalla rapsutukset vikkeläkinttuiselle koiralle. Greyhound on maailman kolmanneksi nopein nisäkäs. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia  Heinolan kaupunginmuseossa ainutlaatuista barokkinäyttelyä esitteli museonjohtaja Kari-Paavo Kokki. Näyttely on kaupunginmuseon 50-vuotisjuhlanäyttely. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia  Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raili Hildén, vt. kaupunginjohtaja Jussi Teittinen ja kuapunginvaltuuston puheenjohtaja Timo Ihamäki luovuttivat kirjalahjana Uuno Kailaan runoja. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
 Vierumäellä sijaitsevalla Versowoodin tehtaalla toimitusjohtaja Ville Kopra esitteli Suomen suurimman mekaanista puunjalostusta harjoittavan perheyrityksen toimintaa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia