President Stubb i Stockholm för att delta i toppmöte mellan de nordiska länderna och Ukraina

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 32/2024
31.5.2024

Republikens president Alexander Stubb deltar i dag den 31 maj 2024 i ett toppmöte i Stockholm mellan de nordiska länderna och Ukraina. Toppmötet är en uppföljning av det möte som hölls i Oslo i december 2023 med Norges statsminister Jonas Gahr Støre som värd och mötet i Helsingfors i maj 2023 under värdskap av president Sauli Niinistö.

Diskussionerna kommer bland annat att handla om Rysslands anfallskrig mot Ukraina, det nordiska stödet till Ukraina, regional säkerhet och det kommande Natotoppmötet i Washington i juli. I dagens toppmöte i Stockholm deltar förutom president Stubb Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, Norges statsminister Jonas Gahr Støre, Danmarks statsminister Mette Frederiksen och Islands statsminister Bjarni Benediktsson. Värd för mötet är Sveriges statsminister Ulf Kristersson.

Utöver det gemensamma mötet kommer president Stubb att ha ett enskilt möte med president Zelenskyj.

Efter toppmötet kommer stats- och regeringscheferna att hålla en gemensam presskonferens. Presskonferensen kommer att direktsändas med start cirka kl. 14 finsk tid på Regeringskansliets YouTube-kanal.


Fler nyheter

Fler nyheter