Presidentparet tar emot förstamajhälsningar


Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 24/2024
29.4.2024

Republikens president Alexander Stubb och hans maka Suzanne Innes-Stubb tar emot de traditionella förstamajhälsningarna onsdagen den 1 maj 2024 på förgården till Presidentens slott och inne i Presidentens slott.

Tillställningen börjar kl. 10.15 med att presidentparet får var sin majblomma av företrädare för Folkhälsan. Intäkterna från Folkhälsans årliga majblomsinsamling används till förmån för barn och unga. Majblomman är Finlands äldsta välgörenhetsmärke.

Efter detta följer musikförbundet Suomen Työväen Musiikkiliittos hälsning till presidentparet. Hälsningen framförs i år av blåsorkestern vid musikinstitutet Sibelius-opisto i Tavastehus. Den sista programpunkten ute på slottsgården är en hälsning av Helsingfors universitets studentkår och studentkören Ylioppilaskunnan Laulajat kl. 11.10.

Inne i Presidentens slott träffar presidentparet studerande från Aalto-universitet och får ett exemplar av skämttidningen Julkku.

Allmänheten är välkommen att följa utomhusdelen av  evenemanget från Salutorget eller Norra Esplanaden (väderreservation).


Fler nyheter

Fler nyheter