Natos generalsekreterare på besök till Finland

Republikens presidents kansli
Pressmeddelande 34/2024
3.6.2024

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg besöker Finland 5–6 juni 2024. Värd för besöket är republikens president Alexander Stubb.

President Stubb och generalsekreterare Stoltenberg träffas onsdagen den 5 juni i presidentens tjänstebostad i Munksnäs. Teman för diskussionerna är säkerhets- och försvarspolitiska frågor, läget i Ukraina samt Natos kommande toppmöte i Washington i juli. Efter diskussionerna står president Stubb värd för en middag för generalsekreterare Stoltenberg.

Torsdagen den 6 juni besöker president Stubb och generalsekreterare Stoltenberg huvudstaben, där de bland annat kommer att träffa Försvarsmaktens kommendör, general Janne Jaakkola.

Efter mötet håller president Stubb och generalsekreterare Stoltenberg en gemensam presskonferens på Presidentens slott.

På programmet på slottet står också en arbetslunch med generalsekreterare Stoltenberg, utrikesminister Elina Valtonen, försvarsminister Antti Häkkänen och Försvarsmaktens kommendör, general Jaakkola som president Stubbs gäster.

Efter lunchen följer en diskussion med temat Nato 75 år och Finlands första år som medlem i alliansen. Arrangör för diskussionen som äger rum på slottet är Finlands Atlantsällskap.

President Stubb träffade generalsekreterare Stoltenberg senast i april 2024 i Bryssel.

Pressmeddelandet har uppdaterats den 7 juni 2024: Borttagen information om att statsminister Petteri Orpo deltog i middagen. Statsministern var frånvarande på grund av sjukdom.


Fler nyheter

Fler nyheter