Kultaranta-keskustelut 2024: ”Suomi ja Eurooppa muuttuvassa maailmassa”


Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 27/2024
15.5.2024

Tasavallan presidentti Alexander Stubb isännöi vuoden 2024 Kultaranta-keskusteluja 13.–14. kesäkuuta Presidentinlinnassa. Ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelutapahtuman aiheena on Suomi ja Eurooppa muuttuvassa maailmassa.

Torstaina 13. kesäkuuta tapahtuman kansainvälisessä päivässä esillä ovat Euroopan tulevaisuus ja sen rooli globaalissa geopolitiikassa. Päivän ohjelmassa on kolme paneelikeskustelua, joissa tarkastellaan Eurooppaa eri näkökulmista. Paneelit analysoivat eurooppalaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä suhteessa globaaleihin muutoksiin että Euroopan sisäisten jännitteiden ja dynamiikkojen valossa.

Toisen päivän ohjelma perjantaina 14. kesäkuuta keskittyy Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Päivän kolmessa paneelissa keskustellaan kotimaisten asiantuntijoiden kesken Suomen roolista osana globaalia länttä ja Suomen tulevaisuudesta osana laajemman maailmanjärjestyksen muutoksia.

Kultaranta-keskusteluihin on kutsuttu noin 100 keskustelijaa yhteiskunnan eri aloilta. Osallistujina on kotimaisia ja ulkomaisia poliittisia päättäjiä, tutkijoita sekä hallinnon, elinkeinoelämän, järjestöjen ja median edustajia. Keskustelut järjestetään Presidentinlinnassa, sillä peruskorjauksen vuoksi Kultarannan puisto ja päärakennus ovat poissa käytöstä syksyyn 2024 saakka.

Yleisradio välittää tapahtuman suorana lähetyksenä Yle TV1 -kanavalla ja Yle Areenassa.


Lisää uutisia

Lisää uutisia