Presidentti Stubb valtiovierailulle Ruotsiin


Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 18/2024
28.3.2024

Tasavallan presidentti Alexander Stubb tekee puolisonsa Suzanne Innes-Stubbin kanssa valtiovierailun Ruotsiin 23.-24. huhtikuuta 2024 kuningas Kaarle XVI Kustaan kutsusta.

Ohjelmassa on tapaamisia kuninkaallisen perheen lisäksi muun muassa Ruotsin valtiopäivien puhemiehen ja pääministerin kanssa. Lisäksi presidentti Stubb osallistuu yritystilaisuuteen ja tapaa opiskelijoita.

Presidentti Stubbin valtiovierailuseurueeseen kuuluu myös hallituksen ja elinkeinoelämän edustajia.

Vierailun tavoitteena on entisestään vahvistaa Suomen ja Ruotsin läheistä yhteistyötä ja kahdenvälisiä suhteita uudessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa. Vierailulla edistetään myös yhä tiiviimpää yhteistyötä suomalaisten ja ruotsalaisten yritysten välillä maiden globaalin kilpailukyvyn vahvistamiseksi ja vihreän siirtymän edistämiseksi.

Tukholmaan ja Göteborgiin sijoittuvasta ohjelmasta tiedotetaan lisää lähempänä vierailun ajankohtaa.

Kyseessä on presidentti Stubbin ensimmäinen valtiovierailu. Edellinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki valtiovierailun Ruotsiin viimeksi vuonna 2022. Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia olivat valtiovierailulla Suomessa viimeksi vuonna 2015. Lisäksi he vierailivat Suomessa vuonna 2017 yhdessä muiden Pohjoismaiden valtionpäämiesten kanssa Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi.


Lisää uutisia

Lisää uutisia