Tasavallan presidentti Alexander Stubb osallistui kansallisen veteraanipäivän valtakunnalliseen pääjuhlaan Vaasassa lauantaina 27. huhtikuuta 2024. Tilaisuutta ennen hän tapasi veteraaneja ja lottia kahvitilaisuudessa. Kuvassa presidentin vieressä vasemmalla puolella lotta Leila Salmi ja oikealla lotta Sirkka Pohto. Presidentti kertoi puhuneensa veteraanien kanssa elämästä, lapsista, lastenlapsista ja maailmanpolitiikasta. Kuva: Juhani Kandell/Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Stubb veteraanipäivän valtakunnallisessa pääjuhlassa: ”Hyvinvointimme ei olisi mahdollista ilman veteraanisukupolven kallisarvoisia uhrauksia”


Tasavallan presidentti Alexander Stubb ja hänen puolisonsa Suzanne Innes-Stubb vierailivat Vaasassa ja osallistuivat kansallisen veteraanipäivän valtakunnalliseen pääjuhlaan Mustasaaren Botniahallissa lauantaina 27. huhtikuuta 2024.

”Te puolustitte sinnikkäästi Suomen itsenäisyyttä kansakuntamme suurimman koetuksen aikana,” sanoi presidentti Stubb veteraaneille tilaisuudessa pitämässään juhlapuheessa.

Puheessaan presidentti nosti esille Suomen kansan kantaneen kohtuuttoman suurta taakkaa hyökkääjän pysäyttämisestä toisessa maailmansodassa.

”Tänä päivänä Ukrainan kansa taistelee vapaudestaan puolustaessaan itsenäisyyttään aivan kuten Suomi teki talvi- ja jatkosodan aikana.”

Presidentti korosti, että nyt vielä enemmän kuin aiemmin, kohtalomme Euroopassa ja maailmassa ovat yhteen kietoutuneita. ”Ukrainan asia on myös meidän asiamme. Ukrainan turvallisuus on myös meidän turvallisuuttamme.”

”Suomea arvostetaan tuestamme Ukrainalle sekä siitä, että olemme huolehtineet omasta puolustuksestamme. Olemme uusineet puolustusvoimiemme kykyjä vuosien saatossa, niin maalla, merellä kuin ilmassa. Olemme tänä päivänä sotilaallisesti liittoutunut maa,” presidentti nosti esiin lisäten, että kansamme maanpuolustustahto on yksi korkeimpia maailmassa.

Ennen juhlatilaisuutta presidentti Stubb ja hänen puolisonsa Innes-Stubb keskustelivat veteraanien kanssa kahvitilaisuudessa.

Mediatapaamisessa presidentti Stubb sanoi kiitollisena, että on ollut hienoa tavata sotiemme veteraaneja. ”Minulle henkilökohtaisesti sotiemme veteraanit ja heidän tekemänsä työ, lotat mukaan lukien, on aina ollut keskeinen osa meidän kansallista identiteettiä, suomalaisuutta ja arvojemme perustaa.” Presidentti nosti esiin myös veteraanien elämänilon ja positiivisen asenteen, mikä aina heitä tavatessa lämmittää.

Vierailun päätteeksi presidenttiparin ohjelmassa oli kansalaistapaaminen Vaasan torilla, jonne oli kerääntynyt paljon yleisöä.

Torilla presidentti Stubbia haastatteli Emma Lehtonen, Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja.


Lisää uutisia

Lisää uutisia