Presidentti Stubb tutustui Nuorgamin alakouluun ja oli koulun oppilaiden haastateltavana 23. toukokuuta 2024. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Stubb vierailulla Utsjoella ja Inarissa


Tasavallan presidentti Alexander Stubb oli vierailulla Lapissa Utsjoella ja Inarissa 23.–24. toukokuuta 2024.

Vierailu alkoi Utsjoen Nuorgamista torstaina 23. toukokuuta. Presidentti Stubb tutustui Nuorgamin alakouluun ja oli koulun oppilaiden haastateltavana. Kouluvierailun jälkeen presidentti tapasi lounaalla Utsjoen kunnan johtoa ja poroisäntiä. Keskustelunaiheena olivat alueeseen ja elinkeinoihin liittyvät ajankohtaiset asiat.

Lounaan jälkeen presidentti Stubb tapasi kansalaisia ja mediaa Utsjoen Kylätalo Giisán pihapiirissä.

Iltapäivällä presidentti Stubb vieraili Kevon luonnonpuistossa. Ohjelmassa oli tutustuminen Lapin tutkimuslaitos Kevon kenttäasemaan, keskusteluja Metsähallituksen edustajien kanssa sekä patikkaretki.

Perjantai 24. toukokuuta alkoi Inarissa presidentti Stubbin ja saamelaiskäräjien edustajien tapaamisella. Keskusteluaiheena olivat ajankohtaisiset saamelaisia koskettavat kysymykset. Presidentti tutustui myös vuoden eurooppalaiseksi museoksi valittuun Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidaan.

Ivalossa presidentti tapasi Inarin kunnan johtoa ja keskusteli heidän kanssaan Pohjois-Lapin alueen ajankohtaisista kysymyksistä. Presidentti tapasi myös Inarin paliskuntien edustajia.

Lapin-vierailu päättyi Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteessa, jonka edustalla presidentti tapasi kansalaisia.


Lisää uutisia

Lisää uutisia