TP-UTVA keskusteli valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta sekä Naton Washingtonin-huippukokoukseen valmistautumisesta


Valtioneuvoston viestintäosasto
18.6.2024
Tiedote

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta viimeistelivät tiistaina 18. kesäkuuta valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon, joka etenee seuraavaksi valtioneuvoston yleisistunnon käsittelyn jälkeen eduskuntaan.

Valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossa arvioidaan Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittista toimintaympäristöä sekä esitetään Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan painopisteet ja tavoitteet.

TP-UTVA keskusteli myös Washingtonissa 9.-11. heinäkuuta järjestettävän Naton huippukokouksen valmisteluista. Huippukokouksen odotetaan keskittyvän Naton pitkäjänteiseen tukeen Ukrainalle sekä Naton pelotteen ja puolustuksen vahvistamiseen.

Lisätietoja: alivaltiosihteeri Outi Holopainen, p. 0295 350 841, osastopäällikkö Petri Hakkarainen, p. 0295 351 130, ulkoministeriö; ylijohtaja Janne Kuusela, p. 0295 140 300, puolustusministeriö


Lisää uutisia

Lisää uutisia